Nyheter 2023

25.11.23

Pepper har kommet i løpetid igjen og skal snart parres, se mer info under valpeplaner.

10.08.23

På søndag fikk Lola sine valper
Det startet som vanlig med henne, normal temperatur dropp på 24 timer slik hun har hatt de to andre gangene. Første valp kom ut med litt hjelp fra meg, riene startet igjen men med sterje pressrier uten noe fremgang, kunne kun kjenne framben, ingen snute, som da betyr at hode ligger i feilstilling…klarte ikke få rettet opp i det så ringte dyrlegevakta .
Vi kom fram der å forventet at det ble keisersnitt, de tok Lola med for å ta røntgen, når de var ferdige fødte Lola valp nr to på røntgen bordet ! Ristingen i bilen og løfting opp på røntgenbordet gjore visst susen .. i løpet av den neste timen kom det to valper til på teppe på gulvet hos klinikken, jeg fikk ta dem i mot selv <3 røntgen bilde viste det skulle være totalt 5 stykker.
Etter nr 4 var født la lola seg ned å slappet helt av som om hun var ferdig, men vi visste det var en valp til så trodde hun bare tok en pause. 3 timer gikk uten at det skjedde noe, dyrlegen ga kalk å ba oss om å gi det 30 minutter å se om riene startet igjen, det hjalp ikke, da fikk hun oxytocin, nye 10 minutter å vente… fremdeles ikke noe gang…prøvd ny dose med oxytocin uten hell… så da ble det keisersnitt og fjerning av livmor på Lola allikevel… nå var kl 21.30… vi ventet å ventet med valpene som heldigvis hadde ligget lenge å sugd på juret før Lola måtte i operasjon.
Endelig når kl var 23.15 kom dyrlegen å sa at det gikk bra med Lola nå ,men hun hadde hatt ett heftig blodtrykksfall under operasjonen fordi valpen som måtte hente ut var 3-4 ganger så stor som de andre!! viste seg at den var misdannet med tarmene på utsiden å hele kroppen fylt med vann….Vi fikk se den etterpå, var ikke noe pent syn, Lola hadde aldri klart å føde den naturlig, så var godt vi reiste inn.

Vi var hjemme fra klinikken kl 01.30 natt til mandag, Lola var helt utslitt å sovna å sov som en stein hele natta, jeg stelte valpene å passet på at de diet alle sammen hele natta..
Lola våknet endelig til live i 8 tiden om morgenen å første hun gjore var å stelle valpene å passe på dem, gode jenta mi!
Nå er valpene 4 dager gamle, legger sakte men sikkert på seg og vokser, såret til Lola gror fint. Håper bare det forsetter slik å melka kommer sikkelig å ikke stopper opp som er en fare ved livmor fjerning.
det ble en laaaang tekst men nå kommer bildene <3

To dager gamle på de neste bildene<3 Nyere bilder vil bli lagt ur på valpene egne kull side.

6/7-23

Vi har vært elendige på å oppdatere denne siden,alt går via facebook… Men nå skal jeg ta meg sammen å være flinkere her også!

Vi venter valper i begynnelsen av august, Lola skal få ha sitt siste kull, hun er parret på nytt med Quill ,siden det bare ble en valp som overlevde sist gang vi prøvde. Vi skal selv beholde tispe etter denne kombinasjonen og har flere på liste som ønsker valp. mulig det allikevel blir noen ledige valper,ta kontakt med May Britt om du er interessert.